Jarige RVKO pakt uitdagingen in het onderwijs innovatief aan

Op dinsdag 18 september vierde de RVKO haar 145e verjaardag samen met alle 2.200 medewerkers in de Laurenskerk in Rotterdam.

In de middag ging de RVKO via een interactief programma in gesprek met al haar leerkrachten en andere medewerkers, om te vragen wat zij nodig hebben om ook in de komende jaren het beste onderwijs te bieden. Dat is nodig, want de hedendaagse uitdagingen, zoals het lerarentekort en een wereld waarin trends en ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, vragen om nadenken over nieuwe wegen om elke dag alle leerlingen écht te zien, te horen en te waarderen.
De output uit het middagprogramma vormt de basis voor het beleid voor de komende jaren. Daarmee geeft de RVKO invulling aan een sterke behoefte om samen met haar medewerkers oplossingen te zoeken en kansen te zien om ook in de toekomst het best mogelijke onderwijs te verzorgen.

’s Avonds was er een feest voor alle medewerkers die zich elke dag inspannen om boeiend onderwijs te geven, dat kinderen uitdaagt en tot hun recht laat komen. Onderwijs waarmee kinderen een goede basis verwerven voor later. Dat betekent voor de RVKO niet alleen rekenen, lezen en schrijven. Maar ook en vooral: op een fijne manier met anderen kunnen omgaan en je op je eigen wijze als persoon ontwikkelen. Al je talenten mogen en kunnen ontdekken en laten groeien.
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work