Montessorischool Terbregge breidt mogelijk uit met peuteropvang

Eerder dit jaar heeft de RVKO ervoor gezorgd dat de montessori-school Terbregge open kon blijven. Omdat het aantal leerlingen per m2 te laag was, besloot de gemeente Rotterdam namelijk dat de 128 leerlingen verspreid moesten worden over andere scholen. Een ouderinitiatief heeft geleid tot een overleg tussen BOOR en de RVKO waarna de RVKO de school heeft overgenomen. Voor het onderwijs verandert er niets; de kracht van de school, kleinschaligheid, blijft behouden.

Peuteropvang
Samen met kinderopvang Villa Terbregge worden nu plannen gemaakt om de school een echte buurtfunctie te geven. Onderdeel daarvan is de start van een montessori-peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De omgeving in de montessori-peutergroep zal er een zijn waarin elk kind zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen.

Montessori-onderwijs
Adjunct directeur Rob van den Berg over dit initiatief: ‘Wij geloven in montessori-onderwijs en willen daar zo jong mogelijk mee beginnen. De overheid wilde op basisscholen vroeg- en voorschoolse voorzieningen bieden en wij hadden nog een paar lokalen leeg staan. Bovendien hopen we hiermee te bereiken dat de ouders in deze wijk eerder in aanraking komen met montessori-onderwijs waardoor meer kinderen naar onze school gaan. Want er gaan nog te veel kinderen uit de buurt naar scholen in andere wijken vanwege onbekendheid met montessori-onderwijs.’

Open avond
Iedereen is van harte uitgenodigd om op 5 oktober vanaf 19.30 uur een kop koffie te komen drinken aan de Meerum Terwogtlaan 135. Ook ouders die geen kinderen op de kinderopvang of al op school hebben. De avond is bedoeld om de interesse voor peuteropvang te peilen en om de wensen van ouders te inventariseren. Meer informatie: www.montessoriterbregge.nl.

Media
  • Montessori Terbregge 1-1.jpeg
  • Schooljaarreceptie 2017.jpeg
  • Logo 1.jpg
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work