OVER DE RVKO

De RVKO is één van de grootste besturen voor primair onderwijs in Nederland. Onder de RVKO vallen 20 peuterspeelzalen en 67 basisscholen in Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon, Hoogvliet, Rozenburg, Hoek van Holland, Spijkenisse, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Naast klassikaal onderwijs kent de RVKO drie scholen voor speciaal basisonderwijs, vier Montessorischolen, drie Jenaplanscholen en negen Daltonscholen.

Bij ons staat de leerling centraal
Bij de RVKO draait alles om goed onderwijs voor onze leerlingen. Hierin is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol weggelegd voor de leerkracht die in een vertrouwde relatie en binnen een veilig leerklimaat met iedere leerling werkt aan zijn of haar ontwikkeling.

Ons onderwijs zorgt voor een maximaal leerrendement voor elke leerling. Wij geven leerlingen een goede start in de complexe werkelijkheid die op hen wacht. De leeromgeving in onze scholen is stimulerend, kinderen komen er graag en voelen zich er thuis. Kinderen worden uitgedaagd om zich maximaal te ontwikkelen en de resultaten te halen die bij hen passen. Het gaat hierbij zowel om veel kennis en vaardigheden voor de kernvakken, als om maximale ontwikkeling op andere gebieden: identiteit, sociaal-emotioneel, creatief, cultureel, wetenschap & technologie en sport & beweging. 

De RVKO werkt op basis van haar katholieke traditie, vanuit zeven kernwaarden: verwondering, respect, verbondenheid, zorg, gerechtigheid, vertrouwen en hoop. Meer informatie over onze visie en missie vindt u in ons Strategisch Verhaal 2019-2023. Bekijk hier de pdf Strategisch Verhaal 2019-2023.
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work