Identiteit

Binnen de RVKO is onder de kinderen, ouders en medewerkers een grote mate van verscheidenheid aan levensvisies en identiteitsbeleving. Wij weten ons verbonden door de missie en visie van de RVKO en dragen deze actief uit. Zo geven wij vorm aan onze katholieke identiteit. Daarom is het van belang om te beschrijven wat dit voor ons betekent. Dit hebben wij vastgelegd in onze beleidsnotitie Katholieke identiteit.


De beleidsondersteuner identiteit begeleidt onze scholen bij vragen over de toepassing van deze visie op identiteit op de verschillende scholen. Voor algemene vragen over de identiteit van de RVKO, kunt u contact opnemen met de RVKO.

Visie: waar gaan we voor?

Leerlingen
Vanuit onze katholieke inspiratie bieden we elke leerling de kans om uit te groeien tot ‘levenskunstenaar’, een mens die in staat is ten volle te leven, met en voor anderen en die om kan gaan met voorspoed en tegenslag.

We leren kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor anderen en voor de omgeving. We zorgen voor het verwerven van kennis en vaardigheden en dragen naar vermogen bij aan een voor elke leerling optimale en brede ontwikkeling.

Organisatie
We zijn een organisatie waarin mensen binnen een helder kader hun verantwoordelijkheid nemen, waar er ruimte is voor individuele en gezamenlijke ontwikkeling, waar talenten tot recht komen, waar op respectvolle wijze wordt samengewerkt en waarin onze waarden worden uitgedragen en nageleefd.

Omgeving
We leveren een betekenisvolle bijdrage aan een betere wereld, waarin mensen hun kwaliteiten en talenten ontwikkelen met zorg.

Missie

De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs biedt ouders en leerlingen hoogwaardig, eigentijds primair onderwijs gebaseerd op een steeds vernieuwende katholieke traditie en op persoonlijke betrokkenheid van eenieder. We werken vanuit onze kernwaarden: relevant, namelijk: verwondering, respect, verbondenheid, zorg, gerechtigheid, vertrouwen en hoop.Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work