VIER SCHOOLCONCEPTEN

Een school draagt systematisch alle kennis en ervaring die er in de maatschappij is, over op de volgende generatie. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Het onderwijs in Nederland is gebaseerd op democratie, vrije meningsuiting en respect voor de ander. Die waarden gelden dus ook voor alle scholen van de RVKO. 
Dat betekent niet dat al onze scholen identiek zijn. De wijken waarin scholen staan, zijn niet identiek. Er zijn verschillen in samenstelling van de schoolbevolking, de leerkrachten en directieleden zijn niet allemaal hetzelfde en ga zo maar door. De RVKO vraagt van haar scholen onderwijs te geven dat goed past bij de leerlingen van de school, zodat de leerlingen hun talenten ten volle kunnen gebruiken. Dat doen de scholen vanuit een schoolconcept.

De RVKO kent vier schoolconcepten: 
•    Klassikaal leerstofjaaronderwijs 
•    Dalton-onderwijs 
•    Jenaplan-onderwijs 
•    Montessori-onderwijs 

Ook zijn er scholen die werken met unit-onderwijs of met het Sterrenschool-concept. De schoolconcepten worden toegepast in hun zuivere vorm – dus zoals ze zijn bedoeld door de bedenkers van het concept – of in een mengvorm.


Locaties scholen en peuterspeelzalen

De RVKO heeft 66 scholen voor primair onderwijs en speciaal basisonderwijs: in Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon, Hoogvliet, Rozenburg, Hoek van Holland, Spijkenisse, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Er zijn RVKO-scholen met het klassikale leerstofjaarsysteem, maar ook Dalton-, Jenaplan- of Montessori-scholen. Ook zijn er scholen die werken met unit-onderwijs of met het Sterrenschool-concept.

In het menu vindt u een alfabetisch overzicht van alle RVKO-scholen. Aan de meeste scholen is een peuterspeelzaal verbonden; hierop kunt u ook apart zoeken via de knop ‘Peuterspeelzalen alfabetisch’. Daarnaast kunt u door in de schoolkeuzewijzer hieronder een vinkje te zetten bij 'peuterspeelzalen' locaties vinden bij u in de buurt.

Op een aantal locaties is sprake van een Integraal Kindcentrum: een vergevorderde samenwerking tussen in ieder geval de school, de peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang en wijkgebonden organisaties. Dit is nader omschreven op de website van de desbetreffende school.

Oriënteren met de schoolkeuzewijzer

Met onderstaande schoolkeuzewijzer kunt u kijken welke RVKO-school het dichtst bij uw huis is én voldoet aan de door u aangevinkte specificaties.

{{item.Description}}

postcode zoek binnen een straal van km
{{item.Description}}
- {{item.score}}% match
criteria: ( {{criteria.Description}} )
afstand: {{item.distance}} km
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work