Leer, leef en beleef!

Op 29 mei organiseerden de Thomas More Hogeschool, de RVKO, het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam en andere partnerorganisaties een bijzondere ‘Inspiratiemiddag cultuuronderwijs’, met als thema ‘Leren, Leven & Beleven.’ Het doel was een moment voor inspiratie en ontmoeting te creëren om de wijze te tonen waarop de beide Mariascholen cultuuronderwijs hebben geïntegreerd in hun curriculum. 
 
De middag begon met een muzikale soundtrip verzorgd door leerlingen van de Mariaschool Taandersplein onder leiding van Carlo Baarlo. Leerlingen van de Mariaschool Schietbaanlaan lieten daarna vol zelfvertrouwen open podiumkunsten zien. De directies van deze scholen vertelden hoe zij cultuuronderwijs hebben geïntegreerd in hun onderwijs. 
 
Ze vertelden hoe zij invulling geven aan cultuuronderwijs op basis van de drie domeinen van het onderwijs volgens Biesta (kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming). Onderzoeker en trainer cultuuronderwijs Theisje van Dorsten gaf hierop feedback vanuit de cultuurtheorie van Barend van Heusden, hoogleraar Cultuur en Cognitie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 
Meer weten?
Cultuurcoördinatoren (ICC’ers) en leerkrachten die op onderwijskundige wijze willen bijdragen aan de ontwikkeling van cultuuronderwijs in hun school, kunnen komend jaar deelnemen aan de post-hbo opleiding cultuurbegeleider. De opleiding wordt verzorgd door de Thomas More Academie en KCR in samenwerking met verschillende culturele partners in de stad. Er is een aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar voor de studiekosten en vervangingsgelden, zie: http://www.lkca.nl/primair-onderwijs/cultuurbegeleider/subsidieregeling
Bekijk ook deze animatie over de opleiding cultuurbegeleider: https://vimeo.com/250616649. Of neem contact op met de Thomas More Academie: 010 - 465 70 66. 
Media
  • Inspiratiemiddag cultuuronderwijs 2
  • Inspiratiemiddag cultuuronderwijs 3
  • Inspiratiemiddag cultuuronderwijs 4
  • Inspiratiemiddag cultuuronderwijs 7
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work