E
-learning mindfulness

Het draait in het leven vaak om evenwicht. In je relaties, in je werk, in de dingen die je allemaal wilt doen, maar waar je eigenlijk te weinig tijd voor hebt. 

Het vinden van een balans tussen werk en privé is belangrijk, omdat we allemaal soms de neiging hebben ons te veel te laten leiden door de waan van de dag. ‘Nog even dit afmaken, nog even dat doen, morgen ouderavond, dus dit móét af…’ Natuurlijk moeten er soms dingen gewoon worden afgerond. Maar soms moet je ook tijd inruimen voor rust, even uitpuffen, nadenken, of helemaal nergens aan denken. 

Daarover gaat deze e-learning, over het belang van evenwicht en van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Door je hier bewust van te zijn en er ook bewust mee om te gaan, ben je beter in staat om te gaan met alle prikkels en stress in je leven, en dus ook op je werk.

Je ziet de e-learning hier links in het menu staan, in 6 onderdelen, onder 'Nascholing'.

Speciaal voor alle collega’s van de RVKO hebben wij deze e-learning samengesteld uit verschillende (wetenschappelijke) bronnen. Zo verwijzen we naar een artikel van Paul Van Tongeren, hoogleraar ethiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en aan de Katholieke Universiteit in Leuven, en een zeer leerzame poster van onze eigen Bernadette Lensen. 

Maar er zijn ook luchtigere onderdelen Bij deze online cursus hoort ook een zeer offline onderdeel, dat begin juli op de scholen zal worden uitgedeeld. Hiermee kun je de tips en adviezen uit de e-learning in praktijk brengen tijdens (en na) de zomervakantie. 

Wij wensen je veel rust en mooie inzichten toe!

Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work